Reedeni saab esitada linna aukodanikke ja Tartu Tähe kavalere

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil teenetemärk Tartu Suurtäht.
Pildil teenetemärk Tartu Suurtäht. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu linnavalitsus ootab 20. jaanuarini linlaste ja organisatsioonide ettepanekuid linna aukodanike ja Tartu Tähe kavaleride valimiseks.

Ettepanekuid aukodaniku nimetuse ja Tartu Tähe andmise kohta võivad teha nii eraisikud kui ka organisatsioonid. Selleks tuleb saata linnavalitsusele kirjalik ettepanek koos kandidaadi elulooliste andmete ja põhjendusega, miks isik võiks saada aukodanikuks või Tartu Tähe kavaleriks. Avaldusele lisada nii esitaja kui ka kandidaadi kontaktandmed. Avalduse võib saata tavakirjana (Tartu linnavalitsus, Raekoda, 50089 Tartu, ümbrikul märgusõna «aukodanik») või e-postiga aadressil press@raad.tartu.ee.

Tartu linna aukodaniku nimetus antakse erilise auavaldusena Tartu linnale elutööna osutatud väljapaistvate teenete eest, Tartu Täht antakse Tartu linnale osutatud eriliste teenete eest. Aukodaniku tiitli ja Tartu Tähe andmise otsustab Tartu linnavolikogu.

Tiitlite ja aumärkide pidulik kätteandmine toimub Eesti Vabariigi aastapäeva kontsertaktusel 23. veebruaril Vanemuise kontserdimajas.

Täpsemat teavet Tartu linna tunnustusavalduste kohta leiab aadressilt https://www.tartu.ee/et/tartu-tunnustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles