Kohus mõistis altkäemaksu võtnud kõrge kriminaalpolitseiniku vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Ploompuu.
Indrek Ploompuu. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tartu maakohus kinnitas eile kokkuleppe, millega mõistis Lõuna Prefektuuri endise organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhi Indrek Ploompuu (42) süüdi altkäemaksu võtmises ja määras talle vanglakaristuse.

Kohus mõistis Ploompuule karistuseks kahe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse, millest kuulub kohe ärakandmisele 2 kuud 15 päeva. Ülejäänud 2 aasta ja 15 päevane vangistus jäetakse kohaldamata ning seda osa ei pöörata täitmisele, kui süüdistatav ei pane temale määratud 2 aasta ja 15 päevase katseaja kestel toime uut tahtlikku kuritegu ja täidab talle pandud kontrollnõudeid.

Ploompuult mõisteti välja ka sundraha 1,5 kuupalga alammäära ulatuses, summas 417,03 eurot. Samuti mõistis kohus süüdistatavalt välja altkäemaksuna saadud ja ära kasutatud summa 1565,84 eurot (24 500 krooni). Ülejäänud altkäemaksuna saadud summa võeti Ploompuult ära tema kinnipidamisel.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul õnnestus selle kriminaalmenetluse raames riigiprokuratuuril ja kaitsepolitseiametil tõestada ära altkäemaksu jätkuv võtmine pikema perioodi jooksul.

«Antud kriminaalasi on kahtlustatava kinnipidamisest jõudnud vaid vähem kui kahe kuuga kohtuotsuseni, mis näitab kahtlemata uurijate head tööd tõendite kogumisel kinnipidamisele eelnenud menetluse ajal,» sõnas Evestus.

Süüdistuse kohaselt võttis Ploompuu ajavahemikul juuni 2009 kuni jaanuar 2011 ühelt isikult jätkuvalt altkäemaksu kokku rohkem kui 40 000 Eesti krooni ehk 2605 euro väärtuses. Vastutasuks lubas Ploompuu teavitada altkäemaksu andjat tema kohta politseile tehtud või edaspidi tehtavatest avaldustest. Samuti lubas Ploompuu jätta ennetamata, tõkestamata ja menetlemata altkäemaksu andja äritegevusega seotud süüteod.

Samas võttis Indrek Ploompuu politseiametnikuna tarvidusele meetmeid teiste isikute poolt ettevalmistatavate ja toimepandavate samalaadsete süütegude tõkestamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles