Fotod: Lähtel juhtus kolme sõidukiga avarii (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 9.50 ajal juhtus liiklusõnnetus Tartu vallas Lähte alevikus Piibe maanteel, kus põrkasid kokku kaks sõiduautot ja väikebuss. 

Õnnetus juhtus kella 9.50 paiku Tartu-Jõgeva-Aravete maantee 10. kilomeetril Sojamaa tee ristmikul. Suunaga Jõgeva poole teel olnud Volkswagen Passat soovis teha vasakpööret Sojamaa teele, tagant saabunud Renault väikebussi juhtinud mees ei saanud enda sõnul masinat pidama ja kuna kuhugi kõrvale polnud samuti pöörata, sõitis ta peatunud autole tagant otsa.

Vastassuunast lähenes maanteeametile kuuluv Kia maastur. Tagant otsasõidu järel paiskus Volkswagen ette Tartu suunas liikunud Kiale ning aset leidis uus kokkupõrge. Kõige rohkem kahjustada saigi vasakpooret sooritada soovinud juhi Volkswagen. Juht, 52-aastane naine, sai vigastada ning kiirabi viis kannatanu haiglasse.

Maanteeameti töötaja pääses kokkupõrkest kriimudega. Väikebussi roolis olnud mehel nähtavaid vigastuse ei olnud. Sündmuskohal selgitas ta Tartu Postimehele, et Lähtelt edasi Jõgeva poole lõppeb 70 km/h kiiruspiirang ning ta jõudis kiirendada lubatud 90-kilomeetrise tunnikiiruseni. Kurvi järel tuleb järsk langus voore pealt alla, mis veidi varjab vaadet Sojamaa tee ristmikule. Ees peatunud autot märgates püüdis mees enda väitel bussi pidama saada, kuid see ei õnnestunud. Väidetavalt võttis järsk pidurdamine bussi kõikuma ja teel võis leiduda mõni libe koht. Sündmuskohal oli asfalt valdavalt soolamärg, aga mitte väga libe. Avarii järel sõitis ta vastu teeäärseid suunaviitasid ning sealt edasi teelt välja ninapidi kuusehekki. «Reede ja kolmteist,» võttis mees juhtunu nukralt kokku.

Politseinikele tunnistas mees, et oli roolis vahetult enne õnnetust haaranud mobiiltelefoni järgi. Välistada ei saa, et see episood võis Renault juhi tähelepanu hajutada.

Viimane puksiirauto jõudis sündmuskohale kell 11.14. See tõmbas bussi kraavist välja, võttis peale ning liiklus taastati maanteel kell 11.35.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles