Noored robootikahuvilised sööstavad taas mängulaua taha

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvitera robootikahuvilised andsid kolmapäeva õhtul robotile veel viimast lihvi. Pildil Tartu erakooli 6. klassi õpilane Georg Järvis (vasakult), Variku kooli 5. klassi õpilane Ragnar Reino, ringi kaasjuhendaja ja Veeriku kooli 9. klassi õpilane Koit Krusberg (mustas), Tamme kooli 6. klassi õpilane Joosep Juhani, Herbert Masingu kooli 4. klassi õpilane Mattias Volt ja robootikaringi juhendaja Taavi Duvin.
Huvitera robootikahuvilised andsid kolmapäeva õhtul robotile veel viimast lihvi. Pildil Tartu erakooli 6. klassi õpilane Georg Järvis (vasakult), Variku kooli 5. klassi õpilane Ragnar Reino, ringi kaasjuhendaja ja Veeriku kooli 9. klassi õpilane Koit Krusberg (mustas), Tamme kooli 6. klassi õpilane Joosep Juhani, Herbert Masingu kooli 4. klassi õpilane Mattias Volt ja robootikaringi juhendaja Taavi Duvin. Foto: Kristjan Teedema

Tähe tänaval Huvitera huvikoolis on legorobootikat õpetatud üheksa aastat. Robootikaringi juhendaja Taavi Duvin meenutas, et kõige esimene huviring töötas just Tähe 4 majas 2007. aastal, kui asuti koos Eesti First Lego League (FLL) peakorraldaja Heilo Altiniga lastele robootikat tutvustama. 

Esimesed koolid, mis asusid Eestis põhjalikumalt robootikat viljelema, olid tema sõnul Tartu erakool ja tolleaegne Kivilinna gümnaasium. «Siis see hakkas levima ja käisime üle Eesti seda tutvustamas,» ütles Duvin. 

Praegu on Duvinil Huviteras juhendada seitse rühma. Laupäeval FLLi Lõuna-Eesti poolfinaalis Ahhaa teaduskeskuses on ta väljas meeskonnaga, kus on Tartu koolide 4.–6. klassi robootikahuvilised lapsed. Paljud neist on varemgi võistlusel osalenud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles