Suusatajad tormasid rajale talve nautima

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otsekui pikast ja pimedast sügisunest ärganuna saabus eile õhtul Tähtvere spordiparki üha uusi suusatajaid. Kõleda tuule vastu tehti rajal tihedaid tõukeid ja peeti maha Tartumaa Suusatalve avaüritus.

Esimesel etapil olid kavas sprindidistantsid. Naised pidid sõitma ühe kilomeetri, mehed 1,3 kilomeetrit. Ja seda kolm korda, millest arvesse läks kaks kiireimat ringi. Aegu kokku liites selgus paremusjärjestus. Lapsed sõitsid lühemal, 300- või 500-meetrisel võistlusmaal.

Võistles 214 suusatajat. Neist arvukaim (44) oli meesteklass, kuid palju leidus sõitjaid ka naiste-, veterani- ja lasteklassis. Kiireimat sõitu näitasid meesteklassis Juri Shirokov, Sander Linnus ja Allar Soo ning 40-aastaste ja vanemate meeste klassis Allar Kivil.

Naistest olid kiireimad Piret Pärnik, Hanna Britt Laursoo ja Martina Himma. Tulemustega saab tutvuda siin. Kui liita osalejaskonnale kuni 9-aastased lapsed, oli osalejaid kokku 250 ringis.

Kui taevataat annab pakast ja lund, on kavas korraldada koguni kaheksa etappi, kinnitas Kati Tammjärv suusasarja korralduskomiteest. Kahe nädala pärast sõidetakse Tähtveres loodetavasti juba dendropargis viie- ja kümnekilomeetrisel võistlusmaal. Suusatalve üritusi tuleb ka Lähtel, Vooremäel, Tartu lumepargis, Kambjas ja Elvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles