Bussis traksid peale! Aga kui neid polegi? (2)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaimastvere koolibuss on valmistatud ajal, mil tehases bussidesse veel turvavöösid ei paigaldatud.
Vaimastvere koolibuss on valmistatud ajal, mil tehases bussidesse veel turvavöösid ei paigaldatud. Foto: Kristjan Teedema

Uuema bussi rooli keerav juht võib saada trahvi, kui mõni reisija jätab turvavöö kinnitamata. Ent rahumeeli on lubatud inimesi sõidutada vanade bussidega, milles pole turvavöid olemaski.

Kuigi maanteeamet ja politsei manitsevad kasutama turvavöösid ka bussides ning bussijuht võib reisija hooletuse tõttu trahvi saada, vurab Eesti maanteedel ligi 800 vähemalt 20 aasta vanust bussi, millel ei peagi turvavöösid olema.

Nimelt on kõigil peale 1997. aastat valmistatud bussidel turvarihmad tehases paigaldatud ning liiklusseaduse järgi peab bussis, kus on traksid olemas, neid kasutama. Ent enne 1997. aastat välja lastud bussides ei saa ka kõige suurema ohutundega reisija turvavarustust kasutada, kui seda polegi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles