Tartu linnakirjaniku stipendiumit soovib saada kuus sõnameistrit

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanasti piisas kirjanikul oma tööks vähesest - sulg, tint ja paber. Tänapäeval on kallimad nii kirjaniku töövahendid kui ka kogu eluolu.
Vanasti piisas kirjanikul oma tööks vähesest - sulg, tint ja paber. Tänapäeval on kallimad nii kirjaniku töövahendid kui ka kogu eluolu. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

10. jaanuar oli viimane päev, kui oli võimalik esitada Tartu Kultuurkapitalile taotlusi Tartu linnakirjaniku stipendiumi saamiseks. Kultuurkapitali juhataja Anne Evrecht ütles täna, et laekunud on taotlus kuuelt kirjanikult.

Kes nimelt on need kuus sõnameistrit, ei saanud juhataja öelda, sest Tartu linnavolikogu määruse järgi on avalikustamine eksperdikomisjoni pädevuses, seejuures avalikustab komisjon üksnes stipendiumi saaja. Evrechti sõnul koguneb komisjon järgmisel nädalal. Otsuse kinnitab Tartu Kultuurkapitali nõukogu jaanuari viimasel nädalal.

Määruse järgi kuuluvad kuueliikmelisse eksperdikomisjoni Eesti kirjanike liidu Tartu osakonna, Eesti kirjandusmuuseumi, Tartu ülikooli kirjanduse ja teatriteaduse osakonna, Tartu linnavalitsuse, Tartu linnaraamatukogu ja sihtasutuse Tartu Kultuurkapital määratud isik. Stipendiumi saaja selgitavad nad välja taotlejate esitatud dokumentide võrdlemisel.

Tartu linnakirjaniku stipendium antakse välja esimest korda ja see on üks Tartu tegusid Unesco rahvusvahelise kirjanduslinnana. Tänavu on stipendiumiks 10 320 eurot, mis makstakse välja osamaksena 860 eurot kuus.

Määruses on kirjas, et aastane stipendium antakse välja ilukirjanduse või publitsistikaga tegelevale isikule, kes elavdab Tartu kirjanduselu ja aitab kujundada linna mainet rahvusvaheliselt tuntud kirjandussõbraliku linnana. Stipendiumi saab taotleda isik, kelle elukoht on rahvastikuregistri järgi Tartu linn.

Linnakirjaniku stipendiumi saamine ei eelda loovisiku olemasolevate stipendiumite, toetuste või muude loometöö eest saadavate sissetulekute katkemist, samuti jääb stipendiumi saajale võimalus toetusi ja teisi stipendiumeid taotleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles