Kiigemets langetatakse pühapäeval

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kuusemetsa püstitamine novembrikuus.
Pildil kuusemetsa püstitamine novembrikuus. Foto: Sille Annuk

Raekoja platsile jõulude eel püsti pandud kiigemetsas saab lustida pühapäevani. Seejärel võetakse puud maha ja viiakse need ühele Tartu lasterikkale perele kütteks.

Tartu linnavalitsuse teatel alustatakse kiigemetsa langetamisega pühapäeval, 15. jaanuaril kell 11. Puuvestja Ott Oleski tehtud puidust loomad leiavad uue kodu Tartu lasteaedades.

Linnajänes Toivo viibib sündmuskohal metsa lõpuni. Kell 12 hakkab puuvestja Karl Purga seal voolima puidust aasta looma – metskitse. Koristustöid jätkatakse veel 16. jaanuaril.

27. novembril Tartu raeplatsile püstitatud kiigemetsas on koos turistidega käinud aega veetmas ja kiikumas hinnanguliselt 50 000 inimest. Seal korraldati töötubasid, käis külalisi reisiraamatute autoritest õnnevalajateni ja linnajänes Toivo luges muinasjutte. Huvilised said vändata Generatorbike´i elektrijalgrattaid ja süüdata niimoodi metsas jõulutulesid.

Kiigemetsa ehitamiseks andis RMK hooldusraie käigus maha võetud kuuskede ladvad, mis muidu oleksid metsa maha jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles