Pildid: autoga õhulennu teinud eakas mees maandus ratastel (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pärastlõunal juhtus Tartumaal Nõo vallas liiklusõnnetus sõiduautoga Opel, mille juht kaotas libedal teel kurvis masina üle kontrolli. Juhi vigastused olid kergemad.

Lõuna prefektuuri kinnitusel juhtus avarii 10. jaanuaril kella 15.35 ajal Tartumaal Nõo vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 147. kilomeetril. 71-aastane mees sõitis sõiduautoga Opel Meriva järsus kurvis teelt välja põllule ning veeres umbes 600 meetrit kuni talu juurde viiva teeni, millelt paiskus õhku. Riivates tee ääres kasvavaid pajusid, maandus masin ratastele.

Mees oli autos üksi. Traumapunktis kontrolliti tema terviseseisundit ja autojuht lubati kodusele ravile. Politsei selgitas, et sõiduki rehvid olid nõuetekohased, kuid praegustel andmetel oli juhil turvavöö kinnitamata. Õnnetuse täpsemaid asjaolusid selgitatakse.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik ütles, et ööpäevas kõigub temperatuur tihti nullkraadi ümber, nii muutuvad ootamatult ka teeolud. Eriti ohtlikud on sillad, ristmikud ja viaduktid, kus libedusoht on iseäranis suur.

«Kohas, kus sõiduk juhitavuse kaotas, oli järsk kurv, mida peab läbima tunduvalt väiksema sõidukiirusega. Sellele osutavad ka liiklusmärgid,» kirjeldas Hallik. Ta soovitas autojuhtidel valida teeoludele kohane sõidukiirus ja jälgida hoolega liiklusmärke, mis viitavad võimalikele ohtudele. «Alahinnata ei tohi sedagi, kuidas turvavarustuse kasutamine säästab raskematest ja teinekord ka surmavatest kehavigastustest,» toonitas operatiivjuht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles