Gripilaine ei ole koole tänavu veel kimbutanud

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimasel ajal on liikvel raskeid viirushaigusi ja grippi haigestumine algas samuti varem. Eelmise nädala lõpus sai õpilastel koolivaheaeg läbi ja sellest nädalast on nad taas õppimishoos. Tartu koolide direktorid tõdesid, et olukord on neil tavapärane, gripilaine pole õnneks koolidesse veel jõudnud.

Tartu kesklinna kooli direktor Kersti Vilson sõnas, et neil ei ole gripis lapsi rohkem kui harilikult. Ta lisas, et suuremaid haigulaineid on neil varem koolis küll olnud ja siis on peale õpilaste koolitööst eemale jäänud ka paljud õpetajad.

Variku kooli direktor Peeter Kikas rääkis, et mäletab suuremat gripilainet mullu oktoobri- või novembrikuus. Ta meenutas, et paljud nende kooli õpilased olid haiged ka siis, kui ühel aastal oli Tartus suurem haiguspuhang ja koolidest puudujaid oli üsna palju.

Tavapärane olukord on samuti Mart Reiniku, Hansa ja Karlova koolis. Karlova kooli direktor Heidi Kiuru ütles, et neil oli suurem gripilaine eelmise aasta lõpus, detsembri algul, kui paljud lapsed haigestusid, mistõttu pidid vanemad neile poole päeva pealt kooli järele tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles