Tartu kaubanduskeskus keelas valimiste eel Tallinna TV

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna televisiooni telestuudio.
Tallinna televisiooni telestuudio. Foto: Toomas Huik

Ehkki Tallinna TV eestvedajate kinnitusel ei ole Tallinna linnavalitsuse rahastatav telekanal poliitiline, otsustas Eedeni kaubanduskeskus Tartus lõpetada majasisestel ekraanidel Tallinna TV reklaami edastamise, kuna samas majas asub ka riigikogu valimiste valimisjaoskond.


Viimastel nädalatel on kaubanduskeskustes mängitav Tallinna TV reklaam üllatanud paljusid tartlasi. Miks põletab Tallinna linnavalitsus raha, näitamaks väljaspool pealinna oma propagandakanalit?

Tallinna TV juhi Jüri Raudsepa kinnitusel ei saa aga öelda, et kanal oleks poliitiline. Pigem on see tema sõnul rohkem kunsti ja kultuuri vahendav kanal. Reklaam telliti osaühingu Sisetelevisioon vahendusel aga seetõttu, et äratada laiemat huvi kultuuripealinna Tallinn 2011 sündmuste vastu ning laiendada auditooriumit. Nimelt saab Tallinna TV-d vaadata ka kaabeltelevisiooni võrgus.

Raudsepp lisas, et Tallinna TV reklaamklippe ei näidata väljaspool Tallinnat mitte ainult Tartus asuvates kaubanduskeskustes, vaid teisteski Eesti paikades. Kokku käib reklaamikampaania 28 erinevas keskuses.

Kaks kuud vältav reklaamikampaania läheb maksma 3200 eurot ning see kestab märtsikuu lõpuni.

Küsimusele, kas Tallinna TV ikka peaks valimisjaoskonnaga sama katuse all mängima, vastas Tartu Tarbijate Kooperatiivi juht Tarmo Punger, et ka talle jäi kanali edastamine silma ning õige see tema arvates ei ole.

Sisetelevisioon OÜ maksab Eedeni keskusele renti ning tegeleb majas asuvatesse teleritesse reklaami müügiga, selgitas Punger. Telereklaam mängis keskuses ka eelhääletuspäevade ajal.

Eile tegi keskus lõpuks reklaamifirmale ettekirjutuse katkestada Tallinna TV reklaamid valimisperioodi ajaks. Eile õhtul Eedeni keskus telekanali reklaami enam ei edastanud.

Lisaks Eedeni keskusele tellis Tallinna TV reklaami ka Tasku keskuses ja Tartu kaubamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles