Ülikooli raamatukogu tegi kõva peavalu ka 40 aasta eest

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasi
Edasi Foto: arhiiv

Mullu kevadel algas Tartu ülikooli raamatukogus põhjalik remont, mille otsa paraku veel ei paista, kuigi esialgse kava järgi pidid tööd olema lõppenud juba eelmise aasta oktoobris. 

Aga pole midagi uut siin päikese all: sel ajal kui Tartu parteiaktiiv arutas soojas toas koosolekul L. I. Brežnevi «Uudismaad», rabasid ehitajad ka käreda külmaga Tartu riikliku ülikooli teadusraamatukogu objektil, olukord oli pingeline. 

Raamatukogu nurgakivi panekust oli 1979. aasta jaanuaris möödunud kaks aastat ja neli kuud ning toonane ajaleht Edasi teatas esiküljel, et 3,75 miljoni rublase maksumusega hoone peatöövõtja Tartu ehitustrusti 1. ehitusvalitsuse 4. jaoskond on toorehitisega nii kaugel, et raamatuhoidlates võiks juba sisetöid alustada, kui sinna keskkütte sisse saaks. 

«Hoidlatega lähebki nüüd juba kiireks, sest need on lubatud aasta lõpuks päriselt valmis teha,» nentis toonane meister Aare Lepa. «Seepärast ei tohiks alltöövõtjad soojatorude ja kütteseadmetega enam venitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles