Parimate vangivalvurite valimisel sai tunnustuse mitu tartlast

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla.
Tartu vangla. Foto: Margus Ansu / Postimees

Vanglateenistus tunnustas taas tublimaid vangivalvureid ja 2016. aastal valiti parimaks valvuriks Viru vangla vanemsaatja Aulis Teetlok. Auhinnad anti välja seitsmes kategoorias, neist neli pälvisid Tartu vangla töötajad.

Kõige sportlikuma valvuri tiitli pälvis 2016. aastal Tartu vangla vanemsaatja Priit Viin, kes innustab teisi ametnikke osalema aktiivselt spordivõistlustel ja regulaarsetel treeningutel, teatas justiitsministeerium. Viin on esinenud edukalt mitmel vanglateenistussisesel ja -välisel spordivõistlusel erisugustel aladel.

Innovaatilisima valvuri kategoorias tunnustati Tartu vangla vanemvalvurit Jarmo Kälvijäinenit, kes on tulnud välja vangla töökorraldust parandavate uuenduslike lahendustega, nagu plaan jalutusaiad ümber ehitada ja valvurite paindlikumad töögraafikud.

Relvi oskab kõige paremini kasutada Tartu vangla valvur Erki Palusoo, kelle põhiülesandeid on õpetada ametnikke käsitsema enesekaitse-, külm- ja gaasirelvi ning ohjeldusvahendeid. Tema nimel on siiani vanglateenistuse rekord teenistuspüstolist laskmises. Vanglateenistuse praktilise laskmise meistrivõistlustel sai ta mullu individuaalse esikoha. 

Parimaks nooreks valvuriks sai Tartu vangla valvur Sander Siniaas, kes on lahendanud mitu sekkumist vajanud sündmust ja takistanud ühe vangi enesetapukatset.

Vanglateenistus on parimaid valvureid tunnustanud alates 2011. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles