Kooliõpilased saavad programmeerimises kätt harjutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut alustab 16. jaanuaril spetsiaalselt kooliõpilastele mõeldud programmeerimisteemalise e-kursusega. Kolme ainepunktine kursus kestab kokku 8 nädalat ja kursuse edukalt läbinud teenivad informaatika bakalaureusse sisseastumiseks lisapunkte.

Tegemist on sisu poolest juba sisse töötatud kursusega «Programmeerimise alused», mis keskendub ühele enimlevinud programmeerimiskeeltest Python. Osalema on oodatud nii üldharidus- kui ka kutsekoolide õpilased. Kursuse lõppedes on võimalik sooritada ka kontrollitud oludes arvestustöö, mille positiivse tulemuse korral on tagatud vastuvõtt informaatika bakalaureuseõppesse.

«Loodame, et kursuse läbinu oskab adekvaatsemalt hinnata, kas ta tahab programmeerimisega seotud erialal õppida või mitte,» rääkis informaatika lektor Eno Tõnisson.

Lisaks spetsiaalselt õpilastele mõeldud kursusele algab 17. jaanuaril e-kursus «Programmeerimise alused», mis on avatud kõigile soovijatele, kuid suunatud eelkõige täiskasvanutele, kes tahaksid programmeerimisest rohkem teada saada.

«Programmeerimise aluste kursus on neile, kelle kokkupuude programmeerimisega on vähene või puudub üldse. Kasuks tuleb loomulikult meie väiksemamahulise e-kursuse «Programmeerimisest maalähedaselt» läbimine, kuid see ei ole eeltingimuseks, kui on piisavalt motivatsiooni ja aega pühendumiseks,» rääkis Tõnisson. 

Praeguseks on TÜ arvutiteaduse instituudi vaba ligipääsuga tasuta programmeerimise e-kursuseid edukalt läbinud juba üle 4 500 inimese. Registreerumine kursustele on avatud aadressil programmeerimine.ut.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles