Tekstiilitudengid loovad vannitoas kodutunnet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu kõrgem kunstikool

Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) tekstiiliosakonna neljanda kursuse üliõpilased osalevad 9.-13. jaanuaril kangamessi Heimtextil raames korraldataval kunstikõrgkoolide väljapanekul Campus. Väljapaneku ühisteema «Mobile Home» suunab Euroopa suurima ja olulisima sisutustekstiilide messi külastajaid mõtlema globaalsetele muutustele identiteedis, elukeskkonnas ja turvalisuses.

TKK sai võimaluse messil osalemiseks esimest korda, projekt sündis koostöös Helsingi metropolia ülikooli tekstiiliosakonnaga. Projekti kavandamisel  vahetati ideid ning toimus ühine projektiseminar, kus mõlemad koolid esitlesid messiboksi kontseptsioonilahendusi.

TKK üliõpilaste projekt «Sounds Like Home» käsitleb tekstiilide ja koduste helide seoseid, tegeledes sõnade tõlgendamisega materjaliks. Teema valikut inspireeris see, et kaasajal on inimestel soov omada vähem asju ning rentimine ja laenamine on internetipõhise kultuuri lahutamatu osa. Kuidas ja kas tekib tekstiilide abil kodune tunne ühe suure korterelamu vannitoas, kus üürnikud järjest vahetuvad - sellest soovivadki TKK üliõpilased oma projekti tulemiga aimu anda.

TKK väljapaneku on koostanud neljanda kursuse üliõpilased Mariisa Põld, Mariann Kalder, Liisa Kanemägi, Maarja Linsi, Kristiina Feldmann, Teele Tenso, Kerli Kurikka, Ilja Uhlinov ja Annika Kiidron. Projekti juhendab TKK õppejõud disainer Kairi Lentsius, projekti juhib professor Aet Ollisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles