Tänu kaasliiklejatele kõrvaldati Lõuna-Eestis liiklusest üle neljasaja joobes juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

Eelmisel aastal tabas politsei Lõuna-Eesti teedel 2049 joobes juhti, kellest viiendik avastati tänu tähelepanelikele kaasliiklejatele.

Politsei on tänulik kõigile, kes annavad teada joobes juhtidest ning suurendavad seeläbi liiklusturvalisust.

«Eriti tänulikud oleme neile teatajatele, kel on võimalus joobekahtlusega juhile vajaduse korral järele sõita ning tema liikumissuunda politseile täpsemalt kirjeldada. Seda eriti suuremates linnades, kus sõidukijuht võib patrullile mõnel põhjusel märkamatuks jääda või kitsale kõrvaltänavale põigates tahtlikult end varjata,» selgitas Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel.

«Kui häirekeskusele laekub teade joobekahtlusega juhist, võtame me seda väga tõsiselt ja püüame igal juhul juhti tabada. Seda enam, et nendele vihjetele reageerides tabame enamasti just kõige ohtlikumaid ehk raskes joobes autojuhte. Kaasliiklejate teateid joobekahtlusega juhtidest laekub tasapisi aina enam ning see näitab üheselt veelgi jõulisemat sallimatuse kasvu liiklust ohustavate joobes juhtide suunal,» tõdes politseijuht.

Liiklusjuhi sõnul on liiklusturvalisuse tagamisel tähtis iga inimese panus. «Selge on see, et politsei ei jõua omal jõul igale tänavanurgale või külapoe ette, kus mõni alkoholi pruukinud inimene autorooli istub ja potentsiaalseks surmakutsariks kehastub,» ütles Pähkel. Ta lisas, et seda olulisem on iga üksik silmapaar, mis ohuolukorda pealt näeb, et siis taskust telefon haarata ja sellest politseile teatada.

Helistajate abiga tabati 2016. aastal Lõuna-Eestis 423 joobes juhti: 208 Tartumaal, 54 Viljandimaal, 53 Jõgevamaal, 49 Võrumaal, 34 Põlvamaa ja 25 Valgamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles