Miljööväärtusega majade omanikud saavad taotleda restaureerimistoetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akna restaureerimine. Pilt on illustratiivne.
Akna restaureerimine. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn jagab kümnendat korda restaureerimistoetusi miljööväärtusega hoonete korrastamiseks. Tänavusest eelarvest on toetusteks ette nähtud 32 000 eurot. Taotlused tuleb esitada hiljemalt 1. märtsiks.

Toetust saab taotleda miljööaladel asuvate või miljööväärtusega üksikobjektidena kaitse alla võetud enne 1944. aastat ehitatud hoonete arhitektuursete originaaldetailide restaureerimiseks ja detailide taastamiseks (hävinud või tugevalt amortiseerunud detaili asendamine koopiaga), et toetada ajalooliste piirkondade autentse miljöö säilimist.

Toetust antakse järgmiste arhitektuuridetailide restaureerimiseks: aknad, välisuksed, nende piirdelauad ja luugid, fassaadikaunistused, varikatused, verandad, rõdud, trepid, katusetornid, erkerid, korstnapitsid, dekoratiivsed piirdeaiad jms. Toetusobjektiks ei ole interjööridetailid, katuse- ja fassaadikatted, sajuveesüsteemid, hooldustööd jms.

Toetuse taotlemiseks tuleb hiljemalt 1. märtsiks esitada arhitektuuri ja ehituse osakonnale avaldus nõutud lisadega. Avalduse blanketi, tingimused ja lisade loetelu leiab linna kodulehelt www.tartu.ee/restaureerimistoetus. Toetust saab taotleda nii tänavuseks aastaks planeeritud töödele kui ka mullu tehtud töödele.

Toetuse määr ehk see, mitu protsenti töö kuludest linn toetusega hüvitab, sõltub eelkõige esitatud taotluste arvust. Suurim võimalik toetuse määr on 50 protsenti töö kuludest ja suurim summa ühe taotleja kohta 3200 eurot.

Toetuse taotlemiseks vajalike dokumentide vormistamisega soovitab linn alustada aegsalt enne tähtaega, kuna vajalike hinnapakkumiste laekumine või tööjooniste valmimine võib võtta oodatust rohkem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles