Raudteeheki raie ajas naabrid kahte lehte

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme elanik Anti Kalvet leiab, et raudtee ääres kasvavad kõrged puud ohustavad tema vara ja need tuleks raiuda. Naabrid on aga asunud puude kaitsele.
Ülenurme elanik Anti Kalvet leiab, et raudtee ääres kasvavad kõrged puud ohustavad tema vara ja need tuleks raiuda. Naabrid on aga asunud puude kaitsele. Foto: Sille Annuk

Ülenurme rahvas on täiesti eri meelt selles, kas Eesti Raudtee peaks raudteeäärse heki maha raiuma, sest see on ohtlik, või säilitama, sest kaitseb naabreid müra eest.

Läinud suvel vallandas ühe kuuse kukkumine sündmuste jada, mille tulemusena Eesti Raudtee tellis Ülenurmel raudteeäärsete kuuskede ja kaskede raiumise, sõlmis selleks ka töövõtulepingu, ent peatas siis tööde tegemise, sest naabrid olid raietööle resoluutselt vastu ja tegid aasta viimastel päevadel ka ühispöördumise.

Asi algas sellest, kui juulis väidetavalt tormise ilma tõttu kukkus üks raudteeäärse heki kuusk aktiivse ja sageli meedias esineva ülenurmelase Anti Kalveti krunti piiravale aiale. Õnneks öösel ja suuremat kahju sellest ei sündinud, täpsustas Kalvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles