Lille maja kutsub draamaõpetajaid valguskujunduse ja füüsilise teatri koolituspäevadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renate Keerd viib läbi füüsilise teatri õppepäeva.
Renate Keerd viib läbi füüsilise teatri õppepäeva. Foto: Mihkel Maripuu

Lille maja korraldab homme ja ülehomme koostöös Eesti harrastusteatrite liidu ja Tartu waldorfgümnaasiumiga Tartu draamaõpetajatele kaks koolituspäeva. Valgustehnika ja -kujunduse päeva juhendavad Taavi Toom ja Karl Marken, füüsilise teatri päeva Renate Keerd.

Valgustehnika ja -kujunduse päeval tutvutakse erinevate valgustite ja nende omadustega ning saadakse aimu valguskujunduse põhitõdedest. Praktiliselt proovitakse läbi, kuidas teha kooliteatrit siis, kui kasutada on teatrivalgustid, ning kuidas luua lavastusele valguskujundust siis, kui teatrivalgusteid ei ole.

Füüsilise teatri koolituspäeval otsitakse vastust küsimusele, kuidas luua kooliteatris füüsilisi, visuaalseid ja mängulisi kujundeid. Õpituba innustab katsetama ja otsima. Draamaõpetajad saavad ideid, kuidas julgustada õpilasnäitlejaid loovalt oma keha kasutama.

Draamaõpetajate koolituspäevad kuuluvad tänavuse Tartu kooliteatrite festivali ettevalmistusprogrammi. Lisaks valguskujunduse ja füüsilise teatri õppepäevadele korraldati sügisesel koolivaheajal ka repertuaaripäev, mille juhendaja Marite H. Butkaite jagas õpetajatele dramatiseerimisjuhiseid.

Möödunud kevadel selgitasid Tartu draamaõpetajad välja oma täienduskoolituse vajadused ja tänu harrastusteatrite liidule on soovid järk-järgult teoks saamas. Projektijuht Auli Auväärt avaldas lootust, et draamaõpetajate koolituspäevadel õpitava viljad on nähtavad juba tänavusel festivalil, mis toimub 31. märtsist 2. aprillini Tartu Uues Teatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles