Rahvusvahelise kooli unistus avarast majast täitub juba õige pea

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rahvusvahelisel koolil on kolimisel suured ootused. Pildil seisab praeguse koolimaja uksel direktor Kristi Aria (esiplaanil) ning tema selja tagant piiluvad õpilased Ilanit Stern (vasakult), Joosep Voltein ja Lari Paukkunen. Õpilased rääkisid, et uude majja kolimise mõte neile meeldib, sest seal on klassiruumid suuremad ja jagub rohkem ruumi ka nii­sama aega veeta.
Tartu rahvusvahelisel koolil on kolimisel suured ootused. Pildil seisab praeguse koolimaja uksel direktor Kristi Aria (esiplaanil) ning tema selja tagant piiluvad õpilased Ilanit Stern (vasakult), Joosep Voltein ja Lari Paukkunen. Õpilased rääkisid, et uude majja kolimise mõte neile meeldib, sest seal on klassiruumid suuremad ja jagub rohkem ruumi ka nii­sama aega veeta. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu rahvus­vahelises koolis Veski tänaval on tavapärane, et õppimine käib peale klassiruumide veel õpetajate toas või lausa direktori laua taga.

Kooli direktori Kristi Aria sõnul tundub lastele ja õpetajatele loomulik, et kui on vaja õppida või õpetada, pole tähtis, kus seda tehakse. «Negatiivne on, et ruumi ei ole, aga see on tekitanud positiivse asja ehk õppimisruumi on igal pool. Me näeme, et kõik on võimalik,» lausus ta.

Rahvusvaheline kool on ruumikitsikuses vaevelnud viimased viis aastat. Selle aasta esimesel poolel aga kõik muutub: loodetavasti talve lõpus kolib koolipere endise Park-hotelli hoonesse Vallikraavi tänaval, kus praegu tehakse ettevalmistusi, et hoonest saaks koolimaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles