Lahkuv prefekt Tarmo Kohv: tuleb teha otsuseid, et elu läheks edasi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefekt Tarmo Kohv sulgeb uuel aastal ukse, et avada teises kohas uus. Ta jääb prefektuuri, kuid temast saab sideohvitser, kes korraldab koostööd Läti ja Leedu politseiga ning hakkab täitma piiriesindaja ülesandeid.
Lõuna prefekt Tarmo Kohv sulgeb uuel aastal ukse, et avada teises kohas uus. Ta jääb prefektuuri, kuid temast saab sideohvitser, kes korraldab koostööd Läti ja Leedu politseiga ning hakkab täitma piiriesindaja ülesandeid. Foto: Kristjan Teedema

Kaheksa aastat Lõuna prefektuuri juhtinud Tarmo Kohv paneb veebruarikuus ameti maha. Läinud aasta lõpus rääkis ta Tartu Postimehele lõppevast aastast politseis, kuid ka tulevikuplaanidest, ning avaldas lõpuks, miks ta enam prefektina ei jätka.

Kui mõned suurt kajastust saanud sündmused välja arvata, siis mida mullusest on põhjust politsei töömailt meenutada?

Vaadates statistikat, võib öelda, et aasta oli üpriski stabiilne. Kuritegevuse üldine tase alaneb. Kindlasti on tegemist ka formaal-juriidilise muutusega. Et tegu läheks arvesse kuriteona, peab nüüd tekitatud kahju suurus olema vähemalt 200 eurot, varem algas kuritegu 60 eurost.

Varavastaseid süütegusid ongi vähemaks jäänud, sest inimeste elatustase on tõusnud. Suurenenud sissetulekud võimaldavad kahjuks tarbida ka rohkem alkoholi, millest omakorda on suurenenud perevägivallajuhtumite hulk. Lähisuhtevägivalda on saanud tunda ka lapsed ja kurb on tendents, et ka naised on muutunud üha vägivaldsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles