Iraani põgenik on väsinud riigi kulul elamisest (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamal Soltani elab perega läinud aasta juuni lõpust saadik Vägeva varjupaigataotlejate keskuses. Ta on võtnud nõuks Eestisse jääda ja ootab nüüd iga päev, et saaks asüülitaotlusele positiivse vastuse.
Jamal Soltani elab perega läinud aasta juuni lõpust saadik Vägeva varjupaigataotlejate keskuses. Ta on võtnud nõuks Eestisse jääda ja ootab nüüd iga päev, et saaks asüülitaotlusele positiivse vastuse. Foto: Eili Arula

Iraanlane Jamal Soltani elab koos naise Azimehi ja pooleaastase tütre Zhovaniga Vägeva varjupaigataotlejate keskuses. Nad põgenesid oma kodumaalt möödunud aasta alguses, sest Jamal ja Azimeh abiellusid pere tahte vastaselt.

«Meie mõlema pere soovib meid tappa,» ütles Jamal Soltani põgenemise põhjuseks. Nimelt on Jamali selgituste järgi tema ja ta naise pereliikmed väga sügavalt usklikud ning ei kiitnud armastajapaari liitu heaks. Karistuseks pere soovist üleastumise eest lubasid Jamali ja Azimehi sugulased nad maha lasta.

Nende ainuke võimalus hukkamisest pääseda oli Iraanist põgeneda. «Me ei saa sinna kunagi tagasi minna, sest see kuritegu (keelatud abielu – toim) ei aegu kunagi,» täpsustas Jamal Soltani.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles