Parim uusaastalubadus – jätkata katkenud kooliteed

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu täiskasvanute gümnaasiumi direktor Marika Kaasik  lubab, et juba jaanuari lõpus on tema kooli uks lahti kõigile, kes kaaluvad edasi käia pooleli jäänud kooliteed ja tahaksid meelde tuletada seda, mida sai õpitud aastaid tagasi põhi- või keskkoolis. Kevadeni kestvate ettevalmistuskursuste järel saab katkenud õpinguid jätkata täiskasvanute gümnaasiumis.
Tartu täiskasvanute gümnaasiumi direktor Marika Kaasik lubab, et juba jaanuari lõpus on tema kooli uks lahti kõigile, kes kaaluvad edasi käia pooleli jäänud kooliteed ja tahaksid meelde tuletada seda, mida sai õpitud aastaid tagasi põhi- või keskkoolis. Kevadeni kestvate ettevalmistuskursuste järel saab katkenud õpinguid jätkata täiskasvanute gümnaasiumis. Foto: Margus Ansu

​Kuidas tuua tagasi kooli tuhanded inimesed, kes on nooruse uljuses sukeldunud elumere lainetesse ja jätnud pooleli põhikooli- või gümnaasiumitee? Kui aastatetagusest õppimisest meenub see hirmus matemaatika ja veelgi hirmsam keemia-füüsika, on väga raske leida põhjust õppida kolm, neli või koguni viis aastat selleks, et pista taskusse gümnaasiumitunnistus.

Tartu täiskasvanute gümnaasiumi direktor Marika Kaasik teab väga hästi neid hirme, mis kummitavad 25–30-aastasi inimesi, kel kunagi ammu koolitee pooleli jäänud. Enamasti on nad aastatega oma elu juba joone peale saanud, peregi loonud ja võib-olla justkui polekski vajadust tagasi kooli minna.

«Inimesed, kes on meile tagasi jõudnud, on rääkinud just sellest rahulolematusest, et midagi on lõpuni viimata,» sõnas Kaasik. Enamasti minnakse täiskasvanute gümnaasiumisse, et keskharidus kätte saada, ent õppides kasvab isu ning enam kui pooled selle kooli lõpetanutest lähevad edasi kõrgkooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles