Otepää saunamaratonile pääseb tänavu piletiga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää saunamaraton.
Otepää saunamaraton. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kohad seitsmele varem peetud Euroopa saunamaratonile Otepääl on täitunud üleöö ning paljud osaleda soovijad jäänud pika ninaga. Nüüd otsustasid korraldajad e-kirja teel registreerimise virvarri lõpetada ning starti pääsevad need võistkonnad, kellel on ette näidata 60-eurone pilet.

Saunamaratoni peakorraldaja Sirje Ginteri sõnul muudeti korda eelkõige nende osaleda soovijate ettepanekul, kes pole suure tungi tõttu üritusele pääsenud. Nimelt on viimastel aastatel osaluslimiit täitunud 24 tunni jooksul. Küsitav rahasumma vähendab tõenäoliselt trügimist ning ära jääb ka segadus, et algul end kirja pannud ei ilmu välja või tulevad nende asemel teised inimesed.

Nüüd pannakse Piletilevi kaudu müüki 150 pääset ning ühe piletiga pääseb võistlema üks võistkond ehk neli inimest. Mõned võistkonnad –  väljastpoolt Eestit ning siinsete saatkondade esindajad, kellele tutvustatakse sel moel meie saunakultuuri – saavad aga kutse.

Osalustasu sisse kuulub peale saunakaardi ka supp pärast võistlust. Piletirahast osa antakse saunaomanikele, et nende motivatsioon suurüritusest osa võtta ei raugeks ning et nende kulutused saaksid vähemalt osaliselt kompenseeritud.

«Kui keegi soovib oma sauna veel võistluste tarbeks välja pakkuda, siis palume korraldajatega ühendust võtta,» märkis Ginter. Praegu on osalussoovist teatanud ligi paarkümmend sauna.

Start Euroopa 8. saunamaratonile antakse Kääriku spordikeskuses 4. veebruaril kell 12. Paremusjärjestuses osalevad kõik neljaliikmelised võistkonnad, kes suudavad samal hommikul kätte jagatavate saunakaartide järgi orienteerudes käia kõigis saunades enne finiši sulgemist kell 17.30.

Lisaks kiirusele arvestatakse ka mitmesuguste lisaülesannete täitmist, näiteks jääaugus kümblemist. Selgub ka saunamaratoonarite lemmiksaun, mis võib uhkusega seda tiitlit edaspidi kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles