Soojuskiirgust peegeldav põll lahendab meeskokkade tõsise probleemi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Inglismaalt tellitud kollane kangas, mida peagi asutakse soojuskaameraga katsetama, peaks soojuskiirgust peegeldama, asub Ajujahi võistkond Põll koosseisus Friedrich Kaasik (vasakult), Andres Vaher, Katre Piho ja Arko Kesküla põlle valmistama, et anda see tuleval kuul kokkadele proovida. Pildilt puudub Janno Torop.
Kui Inglismaalt tellitud kollane kangas, mida peagi asutakse soojuskaameraga katsetama, peaks soojuskiirgust peegeldama, asub Ajujahi võistkond Põll koosseisus Friedrich Kaasik (vasakult), Andres Vaher, Katre Piho ja Arko Kesküla põlle valmistama, et anda see tuleval kuul kokkadele proovida. Pildilt puudub Janno Torop. Foto: Margus Ansu

Kas olete vahel mõelnud, et kui pliidi või ahju juures pikalt küpsetades hakkab palav, võiks leiduda lihtne lahendus kiiresti jahutust saada, ilma et peaks haarama mõnda külma jooki? 

Sellele hakkas põhjalikumalt mõtlema Tartu ülikooli materjaliteadlane Janno Torop, kui märkas reisil olles ühes kebabiputkas grilli taga higistamas üht kogukamat meest, ja paistis, et tal oli seal väga-väga palav. 

Pidev kuumade pindade juures viibimine tekitab teadagi ebamugavustunde, kuid see pole peamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles