Poska kooli juhiks võib saada Helmer Jõgi

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmer Jõgi
Helmer Jõgi Foto: Margus Ansu

Sel reedel jõuab lõpule avalik konkurss Jaan Poska gümnaasiumi direktori ametikoha täitmiseks ning suure tõenäosusega kinnitab linnavalitsus kooli juhiks Helmer Jõgi.


Poska gümnaasiumi direktori leidmiseks kuulutati konkurss välja eelmise aasta lõpus. Ettenähtud tähtajaks esitas avalduse 18 inimest.

Kandideerimiskomisjoni juhi, abilinnapea Jüri Sasi sõnul kutsuti teise vooru üheksa inimest, kellest valiti välja lõpuks üks kandidaat.

Kuigi Sasi polnud enne reedet nõus valitud kandidaadi nime avaldama, on Tartu Postimehe andmeil selleks Helmer Jõgi.

Ka riigikokku kandideeriv Jõgi tunnistas, et ta osaleb Poska koolijuhi konkursil. «Kandideerin riigikokku ja ka Poska kooli juhiks kandideerimine on käsil,» ütles Jõgi.

Eelistab koolile riigikogu

Kui peaks juhtuma olukord, et Helmer Jõgi osutub mõlemal pool valituks, siis on tema prioriteet riigikogu. «Ma arvan, et lähema nelja aasta jooksul hakkab hariduses päris huvitavaid asju toimuma. Teine põhjus on see, et riigikogulase amet on juba selge ning tundub, et kohati on veel töid pooleli,» rääkis Jõgi.

Siiski tunnistas 14 aastat Treffneri gümnaasiumi juhtinud ja viimased kaks koosseisu riigikogus olnud Jõgi, et ka koolijuhiamet on talle endiselt südamelähedane.

«Eks inimene tahab ikka, et tal oleks elus valikuvõimalus. Sellepärast ma kandideerisingi. Ka Poska on huvitav väljakutse. Vägagi huvitav tegelikult, aga minu eelistus on riigikogu,» ütles Jõgi.

Jüri Sasi sõnul tehakse lõplik otsus selle nädala lõpus.

«Reedel on viimane konkursikomisjoni istung ja siis lööme asja lukku,» lausus abilinnapea, kelle sõnul lähtuti otsuse tegemisel sellest, et tegu on täiesti uue kooliga. «On uus õppekava ja uued põhikooli- ning gümnaasiumiseadusest tulenevad kohustused. Seepärast peab kooli juht olema inimene, kes suudaks selle tööga hakkama saada.»

Kohe tööle

Uue kooli juhiga sõlmitakse tööleping juba märtsis. «Kui leiame reedel konsensuse, siis minu pärast kas või esmaspäeval,» kinnitas Sasi.

Jaan Poska gümnaasium asutatakse selle aasta 1. augustist Mart Reiniku gümnaasiumi baasil.

Tartu linnavolikogu otsusega korraldatakse Reiniku gümnaasiumi tegevus ümber nii, et koolist eraldatakse uue koolina Poska gümnaasium, kus õpilastel on võimalik omandada üldkeskharidust, ja Reiniku gümnaasium jätkab tegevust Mart Reiniku koolina, mis on põhikool.

Poska gümnaasium hakkab asuma aadressil Vanemuise 35. Loodavas koolis on gümnaasiumiõpilastele umbes 450 õppekohta.

Ametisse valitud direktori ülesandeks 31. juulini 2011 on osaleda Reiniku gümnaasiumi ümberkorraldamisel, valmistada ette koolitusloa taotlus, pidada läbirääkimisi töötajatega, korraldada koolis õppetegevuseks vajalike õppevahendite olemasolu, võtta gümnaasiumi vastu uusi õpilasi ning valmistada ette uue kooli tegevuse käivitamine ja selleks vajalikud dokumendid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles