Õpetajale vaatab klassist vastu helge ja särav elu

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Variku kooli klassiõpetaja Maire Kiidron näeb ja leiab oma õpilastes üles pigem head ning usub, et nii kodus kui koolis on kõige tähtsamad suhted. Oma praegusi õpilasi vaadates kujutab ta juba ette, kui särav tulevik neid ootab.
Variku kooli klassiõpetaja Maire Kiidron näeb ja leiab oma õpilastes üles pigem head ning usub, et nii kodus kui koolis on kõige tähtsamad suhted. Oma praegusi õpilasi vaadates kujutab ta juba ette, kui särav tulevik neid ootab. Foto: Margus Ansu

Klassiõpetaja Maire Kiidron, kes on 36 aastat igal tööpäeval Tartu Variku koolis klassi ette astunud, kuuleb sageli, et praeguse aja lapsed on muutunud laisaks ja mugavaks. Tema selle arusaamaga ei nõustu: «Lapsed on arukamad, silmad säravad rohkem. Mina näen selliseid lapsi.»

See neljas klass on Maire Kiidronile eriline. Peale selle, et praegune õppeaasta on neil koos viimane ja järgmisest sügisest alustab õpetaja uut teekonda uute koolijütsidega, on need neljandikud erakordselt toredad ja arukad. Selles ühtehoidvas klassis pole suuri muresid, millega õpetaja on kokku puutunud varasemas töös.

Ehk on asi ka selles, et Variku kooli 4.a on Eestis üks esimesi klasse, mis alustas lillade kaisukarude toel kiusamisest vaba klassina. Lapsed on karude abiga saanud klassikaaslaste ringis jagada kõiki oma muresid ja rõõme, nii on kaaslast lihtsam mõista ja laps ei hakkagi kiusama sõpra, kui teab, et tal on mure. Karukoosolekutel on muu hulgas üksteisele ka massaaži tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles