Kommunistide punane minevik jõuab kõige täiega Tartusse (1)

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Türna hoiab käes kurikuulsat Johannes Vares-Barbaruse enesetapu juurdlustoimikut, mis sisaldab ka kommunistist poeedi hüvastijätukirja originaali.
Tõnis Türna hoiab käes kurikuulsat Johannes Vares-Barbaruse enesetapu juurdlustoimikut, mis sisaldab ka kommunistist poeedi hüvastijätukirja originaali. Foto: Margus Ansu

Märtsi lõpus saabus rahvusarhiivi uude hoonesse Noorasse esimene veokitäis ümber kolitavaid säilikuid. Kolimine puudutab ligikaudu kolme ja poolt miljonit säilikut, detsembri lõpuks on neist lõviosa uutesse hoidlatesse paigutatud. Tuua on jäänud veel umbes 38 000 karpi säilikuid Tallinna kolmest hoidlast. 

Et iga päev saabub pealinnast tuhatkond karpi, jõutakse kolimisega põhiosas valmis veebruari alguseks.  Rahvusarhiiv avab külastajatele uksed 6. veebruaril.

Praegu on käsil Tallinna kolmest hoidlast uurijatele ilmselt kõige enam huvi pakkuva ehk seni Tõnismäel asunud endise parteiarhiivi kolimine. Sealt tuuakse Tartusse kõik materjalid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles