Linn ehitab äpardunud mänguväljaku asemele uue

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu avaneb Tähe 98a pargis vaatepilt, kus mänguväljakust on järel vaid aed, kus lapsed käivad porist ilma trotsides siiski mängimas.
Praegu avaneb Tähe 98a pargis vaatepilt, kus mänguväljakust on järel vaid aed, kus lapsed käivad porist ilma trotsides siiski mängimas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Forseliuse pargis asub mänguväljak, mis on umbes neli aastat olnud avatud kasutusloata. Selle rajas sinna nüüdseks rahalistesse raskustesse sattunud OÜ Väike Karu, mis pidas varem lähedal lastehoidu.

Kui Väike Karu Tähe tänaval sel sügisel tegevuse lõpetas, otsustas linn, et samasse kohta jääb avalik mänguväljak. Seetõttu lasi linn teha ekspertiisi, millest selgus, et atraktsioonid ei vastanud nõuetele. Muu hulgas oli mänguväljaku kiikedel-redelitel katkisi osi ning paneelides ja põhikonstruktsioonides olid sees vahed, mis pole lubatud.

OÜ Väike Karu taotles enam kui neli aastat tagasi linnalt maatükki aadressile Tähe 98a, et ehitada lastehoiule mänguväljak, mis oleks ka avalikus kasutuses. Kuigi väljaku juures oli ehituse ajal silt, et tellija on Tartu linnavalitsus, lasi selle siiski oma raha eest ehitada lastehoid. Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak selgitas, et tellijaks oli märgitud linnavalitsus, sest väljak rajati linna maale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles