Eelhääletus algas Tartus järjekordadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile algas eelhääletamine Tartu kaubamajas.
Eile algas eelhääletamine Tartu kaubamajas. Foto: Sille Annuk

Riigikogu valimiste eelhääletus algas Tartu kaubanduskeskustes asuvates valimisjaoskondades eile sedavõrd aktiivselt, et nii mõneski kohas tuli enne valimiskasti juurde jõudmist seista pikalt järjekorras.


Tööpäeva lõpus kinnitas Tartu valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder, et olukord on rahunenud. «Tagasisidet oleme saanud kaubanduskeskustest, kus alguses oli rahvast ikka päris palju,» ütles Mölder eile pärastlõunal ning tuletas inimestele meelde, et valimisjaoskonnad on lahti õhtul kella kaheksani.

Kui palju inimesi eile hääletamas käis, ei osanud Mölder öelda, sest kokkuvõtteid tehakse õhtuti pärast valimisjaoskonna sulgemist.

«Tavaliselt on eelhääletusperioodil olnud nii, et mida päev edasi, seda aktiivsemaks asi läheb. Inimesed alles avastavad jaoskondi ja räägivad siis tuttavatele edasi,» ütles Mölder. «Varasemat praktikat vaadates peaks olema kolmapäev eriti aktiivne.»

Eelmiste, kohalike valimiste ajal oli kõige aktiivsem eelhääletamine Tartu kaubamajas, seekord pakub kaubamajale Möldri sõnul kõva konkurentsi ka Lõunakeskuse jaoskond. Ühtegi teadet vahejuhtumite kohta eile valimiskomisjoni esimehele ei tulnud.

Tartu linnas on riigikogu valimisteks 18 valimisjaoskonda. Valijad saavad hääletada kas oma elukohajärgses jaoskonnas, mille andmed nad leiavad valijakaardilt, või siis neljas kaubanduskeskuses asuvas valimisjaoskonnas, kus saavad hääletada kõik valijad. Sellised valimisjaoskonnad asuvad Annelinna keskuses, Eedeni kaubanduskeskuses, Tartu kaubamajas ja Lõunakeskuses.

Eelhääletamine käib 28. veebruarist 2. märtsini, iga päev kell 12–20. Eelhääletamise lõpuni ehk 2. märtsil kella kaheksani õhtul on valijatel võimalik hääletada ka elektrooniliselt veebilehel www.valimised.ee.
Valimiste päeval, 6. märtsil käib hääletamine kell 9–20 ja siis on võimalik hääletada vaid valija elukohajärgses valimisjaoskonnas. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles