Kasepää vallavanema umbusaldamine kukkus läbi

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasepää vald.
Kasepää vald. Foto: Toomas Huik/Postimees

Täna keskpäeval algas Kasepää vallavolikogus erakorraline istung, kus ainukeseks päevakorrapunktiks oli kauaaegse vallavanema Jüri Vooderi umbusaldamine.

Umbusaldusavalduse algatasid kolm vallavolikogu liiget: Helju Kekiševa, Anatoli Bõstrov ja Monika Linno. Vallavolinikud heitsid Jüri Vooderile ette tema suutmatust vallavalitsuse tööd asjakohaselt korraldada ja kehva koostööd volikoguga.

Tänasel istungil olid Jüri Vooderi vallajuhi ametist tagandamise poolt kolm umbusaldusavaldusele alla kirjutanud vallavolinikku ning vastu kõik ülejäänud, ehk kuus Kasepää vallavolikogu liiget.

Volikogu esimees Aivar Anijago sõnas pärast istungit, et praegusel hetkel pole mõistlik valla juhtpositsioonidelt kedagi välja vahetada. «Kolmapäeval allkirjastame ühinemislepingu,» viitas Anijago olulisele protsessile, mis tuleb Kasepää vallajuhtidel lõpuni viia. Kasepää ühineb Avinurme, Lohusuu ja Saare valdadega ning Mustvee linnaga. Uue omavalitsuse nimeks peaks saama Mustvee vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles