Peretüli Räni külas: naisele puuga pähe ja majale tuli otsa (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peretüli läks nii tuliseks, et naist ja iseennast vigastanud mees pani lõpuks majale tule otsa.
Peretüli läks nii tuliseks, et naist ja iseennast vigastanud mees pani lõpuks majale tule otsa. Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Laupäeva õhtul pisut peale kella kümmet sai häirekeskus teate, et Ülenurme vallas Räni alevikus on puhkenud naise ja mehe vahel peretüli, mille käigus sai naine viga. Esialgse info kohaselt oli 71-aastane mees tüli käigus löönud puuhaluga oma 69-aastast naist. 

Sündmuskohal käinud Kanal 2 reporterile Jürgen Puistajale teada olevalt läks viga saanud naine naabrite juurde, kes talle kiirabi kutsusid. Samal ajal kui meedikud eakale naisele naabermajas esmaabi andsid, võtsid sündmused aga uue pöörde: mees lõikas endale terava esemega kõrri ning süütas kodu põlema.

Naabrinaise kõne peale sündmuskohale saabunud kannatanu poeg tõi põlevast majast välja vigastatud mehe, kelle meedikud Tartu ülikooli kliinikuni viisid. Haiglasse tervisekontrolli viidi ka peahaavaga naine.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel. Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Karin Talviste sõnul on juhtunu kõik täpsemad asjaolud selgitamisel. Praeguseks on teada, et kummagi viga saanud inimese elu ei ole ohus. Selle, mis oli konflikti põhjuseks ning millised sündmused eelnesid vägivalla kasutamisele, peab selgitama uurimine.

Teada on, et mõlemad isikud olid tarvitanud eelnevalt alkoholi, millel oli kindlasti oluline roll selles, et sündmused võtsid nii traagilise pöörde. Prokurör paneb saabuvate pühade valguses inimestele südamele, et alkoholiga ei tohiks liialdada ning kui emotsioonid kasvavad üle pea, tuleks esimesel võimalusel konflikti teisest poolest eralduda.

Samuti toonitab prokurör, et abi tuleks võimalusel kutsuda juba varem ning ei tohiks oodata kuni keegi saab viga. Tihti on tänu politsei varasele sekkumisele võimalik hullemad tagajärjed ära hoida juba ainuüksi selle läbi, et agressiivne osapool toimetatakse kainenema. Praegusel juhul võib öelda, et suurema kahju aitas ära hoida politsei, kiirabi ja päästjate kiire sekkumine.

Vaata ka Kanal 2 videolugu!

Nüüd levitab 69-aastase Edda lapselaps sotsiaalmeedias abipalvet, et aidata oma vanaemal taastada tules kannatada saanud kindlustuseta kodu.

«Edda sünnipäeval, 17. detsembri öösel hävis tulekahjus pensionäri elutöö – ta kodu ja vara Ränikülas, mis ta oli pensionipõlveks loonud,» seisab pöördumises.

«Kahjuks on ta väga nigelas seisus hetkel ja ei vääri üldse oma seisu, sest ta on maailma parim inimene ja vanaema,» lisas lapselaps.

Kellel on võimalik rahaliselt toetada, siis igast väiksemastki summast on suur kasu, on abipalves kirjas. Annetusi ootab Edda Vähi oma pangakontole EE932200221010525011 selgitusega «Kodu taastamise toetus». 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles