Meiu Münt näitab Karlova teatris naise välist külge

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meiu Mündi maal aastast 2000.
Meiu Mündi maal aastast 2000. Foto: Repro

Karlova teatris möödunud nädalal esietendunud lavastus «Zarah Leander. Ühe legendi meloodiad ja mälestused» andis sama teatri produtsendile Ruta Rannule hea põhjuse teha kunstnik Meiu Mündile ettepanek tuua vaatajate ette maalinäitus «Väline külg».

Nii saabki nüüd Karlova teatri kohviku seintel näha väikest mõõtu maale. Need kujutavad riidepuudel rippuvaid naisterõivaid, mis on Meiu Mündi loomingu üks vanemaid motiive ja tema n-ö kaubamärk.

Ruta Rannu teatel seguneb Mündi loomingus ängistus ja õnnetunne, vastuhakk ja leppimine, lootusetus ja usk paremasse homsesse. Tema maalide esteetika on minimalistlik: üksik kujund tumedal või ühevärvilisel taustal, kus baroksust lisavad pitsiga trükitud pinnad. Esemete ümbrust on kunstnik maalinud ainult nii palju, et ruum oleks tajutav. Baleriinikleidid, korsetid ja naistepluusid ripuvad ei kusagil ja kus iganes.

Näitust «Väline külg» saab Karlova teatris (Tähe 66) vaadata 30. jaanuarini. Lavastuse «Zarah Leander. Ühe legendi meloodiad ja mälestused» järgmine etendus on 17. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles