Tartu kesklinna piirile kerkiv ärimaja sai nurgakivi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ropka ärimaja sai nurgakivi.
Ropka ärimaja sai nurgakivi. Foto: Timo Arbeiter

Tartu abilinnapea Jarno Laur, Embach Ehituse juht Andres Salusaar ja Kaarsilla Kinnisvara juht Viljar Jänes asetasid täna nurgakivi Tartu kesklinna piirile kerkivasse Ropka äri- ja büroohoonesse. Nurgakivisse paigaldati Tartu kesklinna kaart, millel Ropka ärihoone asukoht tähistab Tartu kesklinna piiride laienemist.

4500 m² pinnaga Ropka ärihoone on justkui uus maamärk Tartu laienevas kesklinnas, tähistades ülikoolilinna kesklinna piiride üha jätkuvat avardumist. Tartu abilinnapea Jarno Lauri sõnul annab ehitatav ärihoone tunnustust Ropka tööstuspiirkonna arengust.

«Seoses Ihaste silla valmimisega on  piirkond saanud sisse uue hoo. Lisaks uutele töökohtadele tähendab see ühtlasi ka linnaliku tänavaruumi tekkimist Turu tänava juurde,» tõdes Laur.

Embach Ehituse juht Andres Salusaar märkis, et Eesti kinnisvaraturg on aktiviseerunud ja liikunud Tallinnast väljapoole, seda nii äri- kui ka elamuehituses. Tema sõnul on kinnisvara arendamine Tartus laienenud ning seda toetab linna üldine infrastruktuuri areng.

Kaarsilla Kinnisvara juht Viljar Jänes ütles omalt poolt, et Ropka ärimajja on oodatud kaupmehed, kel huvi kaubandus- ja laopindade vastu, mille tarvis on esimene korrus ning ettevõtted, kel vaja head büroopinda arenevas ärikvartalis.

«Hiljuti avasime uue büroohoone Ülikooli tänavas, mille kohta ütles linnapea, et tegu on justkui viimase hambaga reas. Ropka Ärimaja puhul võime öelda, et tegu on justkui esimese hambaga uue Tartu kesklinna ärikvartali reas,» lubas Jänes endale väikse kalambuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles