Noored kolmikhüppajad võtavad mõõtu Jaak Uudmäe auhinnavõistlustel

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmikhüpe.
Kolmikhüpe. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli spordihoonesse kogunevad eeloleval laupäeval noored kolmikhüppajad, et võtta mõõtu Jaak Uudmäe auhinnavõistlustel. Väärika ajalooga jõuproov toimub juba 36. korda.

Kergejõustikutreener Heiti Annus võistlust korraldavast Tartu Kalevi spordiseltsist tõdes, et kui aastate eest võis jõuproovist osa võtta paarsada noorsportlast, siis viimastel aastatel on osavõtjate arv jäänud 50 kanti. Kolmikhüpe on niivõrd tehniline ja nõudlik ala, et noori selle juurde meelitada väga lihtne ei ole.

Laupäevasele võistlusele on oodatud poisid ja tüdrukud vanuses 11–18 aastat (igal vanusel on eraldi võistlusklass). Annuse sõnul on poisse ja tüdrukuid võistlusel tavaliselt võrdselt. Parimad kolmikhüppajad on viimastel aastatel tulnud Võrust ja Tallinnast, aga kindlasti tahavad kõrgete kohtade jagamisel sõna sekka öelda ka Tartu noored.

Moskva olümpiamängudel kuldmedali võitnud Jaak Uudmäe on, kui võimalik, alati ka ise auhinnavõistlust väisanud ning Heiti Annuse teada peaks meie kolmikhüppe suurkuju Tartu ülikooli spordihoones kohal olema selgi laupäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles