Mutid sundisid rattakrossi kolima

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muttide rikutud pinnas. Foto pole tehtud võistluste toimumiskohas.
Muttide rikutud pinnas. Foto pole tehtud võistluste toimumiskohas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ropka pargis korraldab MTÜ CX Eesti laupäeval taas jõulukrossi, kuid mitte samal rajal, kus mullu, vaid teisel pool Ropka teed Ristikheina lasteaia taga laiuval rohealal. Kolimise põhjusena toovad korraldajad välja muttide invasiooni. Nimelt on maa sees elavad pehme karvaga loomakesed esialgu plaanitud paigas pinnase põhjalikult segamini pööranud.

Võistlus ise aga tuleb plaanitud ajakava järgi ning igati jõuluhõnguline, ehk pisut erinev tavapärastest krossidest. Noored sportlased vanuserühmades M/N10 kuni M/N16 võistlevad individuaalarvestuses. Põhisõit on kavas aga paaristeatesõidu formaadis, kus iga meeskonnaliige sõidab ühe ringi, pärast mida annab ta vahetuse edasi oma partnerile.

Eraldi arvestust peetakse nii meeskondade (2 meest), naiskondade (2 nais) kui segameeskondade (1 naine, 1 mees) üle. Soovi korral või sobiliku paarilise puudumisel võib põhisõitu sõita ka üksikvõistlejana.

Jõulueelsele ajale kohaselt saavad kõik päkapiku- või jõuluvanakostüümis startijad stardieelise. Kui nooremates klassides ratta- ja rehvipiirang puudub, siis põhisõidu rattaklassiks on CX ratas. MTB ja Fatbike rataste kasutamisel tuleb võistlejal läbida igal ringil lühike trahviring.

Täpne juhend koos kõikide detailidega asub https://goo.gl/9VZdDS. Pealtvaatajad on oodatud alates kella 10st.

Kui mullu oli krossi üheks publikumagnetiks tipprattur Rein Taaramäe osalemine, siis sel korral jääb mees võistluselt eemale. «Mõtetes olen kohal, reaalselt aga lõunas laagerdamas,» ütles Taaramäe Tartu Postimehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles