Fotod: kuue Tartumaa omavalitsuse ühinemisleping sai allkirjad (1)

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rannu rahvamajas kogunesid täna ühiselt kuue Tartu- ja Valgamaa omavalitsuse – Elva linna ning Konguta, Puhja, Rannu, Rõngu ja Palupera valdade – volikogud, et kinnitada ühinemisleping. Nagu märkis Tartu maavanem Reno Laidre, oli tegemist ajaloolise sündmusega: taasiseseisvumise järel pole maakonnas ühtegi omavalitsuste liitumist toimunud.

Ühtlasi määris maavanem liitujaile mett mokale, öeldes, et kahtlemata on antud regioon maakonna kõige tublim ning liitumislepingu allkirjastamine on märk eeskujulikust haldussuutlikkusest. Negatiivse näitena tõi ta samas välja Tartust kirdesse jäävad omavalitsused, kes ei suuda kuidagi asjades kokku leppida ega tähtaegadega hakkama saada.

Tõsi küll, otsus ühinemisleping heaks kiita ei sündinud ka Rannus päris ühehäälselt. Nii Konguta, Rannu kui Rõngu volikogudes oli üks liige ühisvalla tekkimisele vastu, lisaks jäid kaks volinikku erapooletuks.

See oli aga kosmeetiline iluviga ning päeva lõpuks sai ühinemisleping kõigi kuue omavalitsuse volikogu esimeeste allkirjad. Ühinemise tulemusena tekib 730 ruutkilomeetril laiuv ja enam kui 14 000 elanikku koondav Elva vald, mis hakkab sellisel kujul toimima pärast järgmisel sügisel toimuvaid kohalike omavalitsuste valimisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles