Tartu arst Kuido Nõmm on sel aastal meditsiini enim mõjutanud mees

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralise medistsiini arst Kuido Nõmm.
Erakorralise medistsiini arst Kuido Nõmm. Foto: Sille Annuk

Meditsiiniuudised teatasid täna, et nende lugejad on valinud ülekaalukalt aasta meditsiinimõjutajaks Tartu Ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna juhi Kuido Nõmme. Tema eestvedamisel peetud aktsioon «Padjaga tööle!» ühendas 31. mail meedikud terves Eestis.

Ajaleht Meditsiiniuudised nimetab Kuido Nõmme kirglikuks arstiks, kes juhatab vägesid kliinikumi erakorralise meditsiini osakonnas, kust saab abi ligikaudu 150 patsienti päevas.

Tartu Postimees jälgis «Padjaga tööle!» sündmusi samuti pingsalt. Juba enne aktsiooni sündis Facebookis mõne päevaga kommuun «31.05.2016 tööle padjaga – ole solidaarne poliitikute raske tööga!», millega liitus 48 tunni jooksul 3000 inimest.

See oli virtuaalseks staabiks ka 20. septembri hoiatusstreigi ettevalmistamisel, mil kommuuni päisesse tekkis lause «Tervis on kallis».

Kuido Nõmm / Sille Annuk
Kuido Nõmm / Sille Annuk Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

20. septembri hommikul tund aega kestnud meditsiinitöötajate hoiatusstreigiga ühines 35 haiglat ja tervishoiuasutust. Üleriigilisel tervishoiutöötajate hoiatusstreigil nõuti tervishoiu rahastamise suurendamist, et patsiendid saaksid vajalikku arstiabi.

FB kommuun tegutseb seniajani, ühendades 5338 liiget.

Aasta tagasi pälvis meditsiinimõjutaja tiitli professor Peep Talving.

Ajaleht Meditsiiniuudised valib aasta meditsiinimõjutajat 2008. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles