Tartu interpreetide klassikakontserdid löövad uue aasta särama

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunite jõululaulude laulmine koos rohke publikuga Jaani kirikus tänavu 7. detsembril.
Kaunite jõululaulude laulmine koos rohke publikuga Jaani kirikus tänavu 7. detsembril. Foto: Elke Unt
  • 1. kuni 8. jaanuarini saab Jaani kirikus kuulda ilusat talvemuusikat

Et jõule tuleb veel natuke oodata, siis uusaasta näib alles kaugel olevat. Siiski on praegu õige aeg inimestele meelde tuletada Tartu talvemuusika festivali, mis algab 2017. aasta esimesel päeval.

Festival toob linna klassikakontserte paljudelt Tartu interpreetidelt.

Elke Unt / Sille Annuk
Elke Unt / Sille Annuk Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

«Just jaanuarikuus valitseb kultuurielus suur tühjus, aga inimesed tahaksid ka siis kontserdile tulla,» on Elke Unt põhjendanud sellise festivali vajadust, mida ta korraldab juba neljandat aastat

1. kuni 8. jaanuarini leiavad Jaani kirikus aset päeva- ja õhtukontserdid ning keskpäevased muusikaveerandtunnid.

Üles astuvad Tartu juurtega tuntud kontratenor Ivo Posti koos teorbimängija Kristo Käoga.  Samuti Tartus tegutsev hispaania päritolu tenor German Gholami Torres Pardo, kes koos sopran Sigrid Mutsoga esitavad romantilise prantsusepärase armastuslaulude kava.

Soolokontserdi annab koos pianist Andre Hinniga Vanemuise sümfooniaorkestri kontsertmeister Linda-Anette Suss.

Üks tegusad tšelliste Olga Raudonen - Vanemuise teatri orkestrant, Tartu Ülikooli Sümfooniaorkestri tšellorühma kontsertmeister ning soolotšellist.
Üks tegusad tšelliste Olga Raudonen - Vanemuise teatri orkestrant, Tartu Ülikooli Sümfooniaorkestri tšellorühma kontsertmeister ning soolotšellist. Foto: Erakogu

Tartus on tegusad tšellistid, kes toovad festivalile pianist Anne-Mai Palmi eestvedamisel põnevaid ansambleid.

Tartus tegutsevad ka Eesti tippakordionistid. Saab kuulda nii Külli Kudu kui Reet Laubet. Kindlasti on tähelepanuväärsed Tartu vaskpillide koosseisud, noorte metsasarvede kvartett, Haagis õppiv vioolamängija Karen Kriit kui ka klarnetivirtuoos Tõnu Kalm, flöödimängijad Lande Lampe-Kits ning Helis Oidekivi.

Tartus elab ja töötab palju Eesti tipppianiste, kellest sel aastal saab talvemuusika festivalil kuulda Ebe Müntelit ja Jorma Tootsi, Andre Hinni, Margus Riimaad, Maila Laidnat ning noorukest konkursivõite noppivat Arko Naritsat, kes koos viiuldaja Saimi Kortelaineni ning tšellist Hanna Anett Peieliga pakuvad festivalile särtsaka triokava.

Kontsertide täpse info leiab FB-st ja Tartu Kultuuriaknast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles