Tartu ülikooli kantsler Andres Liinat lahkub ametist

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Andres Liinat.
Pildil Andres Liinat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eilsel rektoraadi istungil teatas Tartu ülikooli kantsler Andres Liinat, et lahkub omal soovil ametist tuleva aasta 6. jaanuaril. Kantsleri kohuseid hakkab ajutiselt täitma arendusprorektor Erik Puura.

Liinat ütles Tartu Postimehele, et sellised otsused ei sünni päevapealt ning esimest korda rääkis ta oma lahkumisplaanist Tartu ülikooli rektori Volli Kalmuga juba tänavu augustis. «See on hoolikalt kaalutud otsus,» kinnitas Liinat ja lükkas ümber väite, justkui oleks tema lahkumise taga TÜ raamatukogu renoveerimise venimine ja vaidlus ehitajaga.

«Ma olen ju ikkagi veel üle kolme nädala tööl ja katsun anda omalt poolt tööd üle nii, et ka seal oleks perspektiiv parem kui täna,» sõnas Liinat.

Kantsleri sõnu kinnitas ka ülikooli rektor Volli Kalm. «Minu käest on samuti küsitud, kas sellel on seost YITi ja TÜ raamatukogu remondi hakkamasaamatusega, aga seda seost ei ole. See pole minu ega rektoraadi ehk ülikooli juhtkonna initsieeritud lepingu lõpetamine. See on puhtalt tema isiklik initsiatiiv,» lausus Kalm.

Rektori kinnitusel on tal kantsleri ülikoolist lahkumise pärast kahju ning tõi Liinati kiituseks välja kolm asja.

«Esiteks on tema vastutusalas oleva tugistruktuuri töö kvaliteet tõusnud. Teiseks on see töö ära tehtud vähemate inimestega ehk efektiivsus on tõusnud. Kolmas ja ehk võib-olla kõige olulisem on see, et õhustik on muutunud. On muutunud Liinati poolt nõutud kuupäevadest, otsustest ja plaanidest kinnipidamine. See mõju on suur,» rääkis rektor.

Kas Liinat saab ülikoolist ka lahkumishüvitist, pole Kalmu sõnul veel otsustatud. «Ilmselgelt tuleb tema senist tööd tunnustada. Mis iganes kujul see ka on. Kas preemiana või mingi muu tunnustuse näol,» lausus rektor.

Liinati sõnul plaanib ta pärast lahkumist mõnda aega akusid laadida ning on seejärel avatud uutele väljakutsetele. Tuntud korvpallifännina lubas ta ka edaspidi käia Tartu ülikooli korvpallimeeskonnale kaasa elamas. «See mäng on mul südames,» sõnas Liinat.

Andres Liinat asus ülikooli kantsleri ametikohal tööle 2009. aasta aprillis kui oli võitnud ülikooli poolt korraldatud avaliku konkursi. Sellel ajal oli rektori ametikohal praegune riigikontrolör Alar Karis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles