Põltsamaa koolipoisi leiutise abil leiab kalur veest hõlpsalt oma võrgu üles (3)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Annistele leiutajate võistluselt võidu toonud signaalpoi on valmistatud võimalikult lihtsatest ja odavatest materjalidest. Kõik selleks tarviliku leiab tavalisest ehituspoest. Signaalpoi lihtsusest hoolimata ei leidu teist samalaadset seadet Anniste teada kusagil maailmas.
Hans Annistele leiutajate võistluselt võidu toonud signaalpoi on valmistatud võimalikult lihtsatest ja odavatest materjalidest. Kõik selleks tarviliku leiab tavalisest ehituspoest. Signaalpoi lihtsusest hoolimata ei leidu teist samalaadset seadet Anniste teada kusagil maailmas. Foto: Sille Annuk

Põltsamaa ühisgümnaasiumi 11. klassi noormees Hans Anniste leiutas kalavõrkude signaalpoi, mis peaks tunduvalt vähendama ohtlike triivvõrkude teket.

Elektroonikahuviline Hans Anniste tunnistas, et võib ühe käe sõrmedel üles lugeda, mitu korda ta on elu jooksul sõpradega kalal käinud. Nii et kirglik kalastaja ta pole, pigem jätab see hobi teda külmaks.

Sellest väiksest seigast hoolimata leiutas Anniste kalavõrkude tarvis signaalpoi, mis võitis õpilasleiutajate võistlusel «Eesti otsib leiutajat!» vanemas vanuserühmas peaauhinna. Auhinnaks sai Hans Anniste tuhat eurot ja pääsu maikuus Los Angeleses peetavale üleilmsele õpilasleiutajate võistlusele.

Tarvis vaid telefoni

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles