Elite kliinik korraldas laste fotode ja luuletuste konkursi

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võiduluuletuse beebi Kennet.
Võiduluuletuse beebi Kennet. Foto: Liisi Puusalu

15-aastane erakliinik Elite korraldas oma sünnipäevale mõeldes jõuluootuse luulekonkursi, kus kliiniku töötajad palusid lapsevanematel saata neile foto oma lapsest koos luuletusega.

«Päris hea tundega luuletusi saadeti,» ütles kliiniku arendusjuht Kristina Sõritsa.

Võiduluuletus on nüüd trükitud Elite kliiniku jõulukaardile, millega tervitatakse kõiki patsiente ning neli viimast rida sellest kõlavad nii:

«Oled südamesoojuseks hinge sees,

oled valgus, kui kõikjal on pime…

Oled emmele-issile väikene mees.

Su tulek on imeline!»

Luuletuse autor on Liisi Puusalu, luuletus on tema pojast Kennetist

Kristina Sõritsa ütles, et kokku saabus seitse luuletust ja fotot ning huvi korral võib neid igaüks vaatama minna Elite kliiniku Facebooki lehele.

Tänavune jõulukuusk Elites.
Tänavune jõulukuusk Elites. Foto: Erakogu

2001. aasta detsembris loodud Elite kliinik muudab tänavuse sünnipäeva sündmuseks oma personalile.

17. detsembril asetleidvale peole on oodatud ka pensionile läinud auväärsed doktorid. Näiteks osaleb seal sünnitusosakonna endine juhataja Lea-Mai Mitt.

Kauaaegne laboriarst Pia-Astrid Ott on samuti kutsutud, kahjuks ei ole ta tervis enam piisavalt hea ning ta ei saa tulla. Küll on doktor Otilt Elitesse saabunud kirjalikud tervitused – ta ise tähistas just 90. sünnipäeva.

Esimene katseklaasibeebi Baltikumis

Elite pakub eriarstiabi, kuid on eelkõige tuntud kui viljatusravikliinik ja naistele mõeldud erakliinik. Elite looja ja juht on Eestis viljatusravi isaks peetud Andrei Sõritsa, tänu kellele sündis 1995. aastal Baltimaade esimene nn katseklaasilaps.

Esimene sünnitus leidis Elites leidis aset aga 2002. aasta augustis.

Elite sünnitusosakonnas on 13 aasta jooksul näinud ilmavalgust 1336 last, nende seas 18 paari kaksikuid. Praegu saab Elites sünnitada ainult plaanilise keisrilõike teel ja ise kõik ravikulud tasudes. Elites käidi sünnitamas kõikidest Eesti linnadest ja maakondadest, ka naaberriikidest.

Tänu Elite viljatusravi meeskonnale on sündinud ligi 1500 last.

15 aasta jooksul on toimunud 270 000 vastuvõttu ja tehtud ligi 100 000 ultraheliuuringut.

Elite eesmärgiks on olnud käia ajaga kaasas ja pakkuda uusi ja efektiivsemaid ravimeetodeid. Praegu ollakse novaatorid lastetute patsientide endometrioosi operatsioonidel.

Viimased paar aastat on külmutatud lisaks spermarakkudele ja embrüodele ka munarakke. Kliinikul on oma laborid ja apteek. Tegeletakse teadustööga, Elite on osa Tervisetehnoloogiate Arenduskeskusest.

Nelikümmend arsti

Praegu töötab Elites üle 40 arsti. Paljuski on viljatusraviga tegelev meeskond püsinud muutumatuna. Kõik need aastad on Elite ülemõena töötanud Valentina Katšalova.

Elite on tuntud pere-ettevõttena ning Elitel on filiaalid Tartus Annelinnas ja Jõhvi linnas.

Kliiniku juht, naistearst Andrei Sõritsa võtab kliiniku olemuse kokku: «Meile jaoks on tähtis pakkuda inimestele valikuvõimalusi, see tähendab tipparste, kvaliteetset arstiabi, uusi tehnoloogiaid, mugavust, personaalsust ja privaatsust. Me tõesti tahame hoolitseda inimeste eest.»

Elite eelkäija on 1998. aasta augustis Tartus Tähe tänaval avatud erakliinik, kus algselt keskenduti just viljatusravile. Ka nüüd leiavad Tähe erakliinikus aset naistearstide, uroloogi, endokrinoloogi ja ultraheliarsti vastuvõtud. Töötab ka naiste tervisele spetsialiseerunud füsioterapeut.

Viljatusravi jaoks vajaliku aparatuuri ostmist ja ka hilisemat eestlaste viljatusravi on suurel määral toetanud väliseestlasest professor Aino Järvesoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles