Tragid tüdrukud panid oma kogemused raamatusse

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Merili Ginter ja Triin Karis on dibeedihaigeid lapsi toetanud 10 000 euroga

Sel nädalal Tartu linnalt Aasta noore tegija tiitli pälvinud Merili Ginter ja Triin Karis esitlesid täna Tasku keskuses raamatut «Mõte reaalsuseks». See on päevikuvormis lugu sellest, kuidas leida head ideed, kui soovid kedagi aidata ning kuidas oma mõtted reaalsuseks muuta.

Merili Ginter ja Triin Karis otsustasid umbes poolteist aastat tagasi, et asuvad koguma raha diabeedihaigete laste raviks.

Nad alustasid seemnete müügiga linnatänavail, jätkasid käsitööesemete meisterdamise ja kogumisega, käisid laatadel ja avalikes paikades esemeid müümas, korraldasid kontserdi ja laulupeo. Ning teenisid kokku ligi 10 000 eurot.

Selle raha eest aitasid nad soetada insuliinipumba ja selle tarvikuid kaheksale perele, kus kasvab esimest diabeeti põdev laps.

Merili Ginteri ja Triin Karise ettevõtmine pälvis rohkelt tähelepanu – tüdrukud võttis isiklikult vastu president Toomas Hendrik Ilves ning tänu suurele kajastusele meedias eraldati riigieelarvest diabeedilaste raviks veel 75 000 eurot.

Uus raamat.
Uus raamat. Foto: Sille Annuk

Tänasel esitlusel tunnistas Triin Karis, et kuigi kõrvaltvaatajale võis paista, et neil lendas käes kõik ludinal, siis ei olnud see sugugi alati nii. Nende raamatut võib pidada käsiraamatuks, sest seal on sees nii rõõmsad kui valusad õppetunnid, millest saavad teised tulevikus õppida.

Ära kaota enda ideed teiste märkusi kuulates! Laadal müües kasuta selgeid ja lühikesi lauseid ning naerata! Üksi on kergem, aga mitmekesi jõuad kaugemale. Need on vaid mõned näpunäited.

Triin Karise ja Merili Ginteri ettevõtmise «vapiloom» on teatavasti öökull.

Öökull sümboliseerib diabeedihaige lapse ema või isa, kellest üks või teine peab alati oma lapse veresuhkrutaset jälgima. Ka öösel!

Öökulli-taolist lindu on päris lihtne heegeldada – tüdrukud on ise neid meisterdanud ja müünud umbes 400 tükki. Ka on nad korraldanud meisterdamise töötubasid ja inimesi öökullide tegemisele kaasa kutsunud. Ikka sellle nimel, et saada veel rohkem talismanlinde, mida laatadel müüa.

Praegugi on öökullide heegeldamise hoogtöönädalad.

Nimelt 27 kooli terves Eestis ehk 1500 last heegeldavad neid linde sihiga, et need jõuaksid kaheksa firma jõulupakkidesse veel sel aastal.

Kui kõik õnnestub, tekib sel viisil heategevuseks uus summa raha, millest võib jätkuda kolme või nelja lapse insuliinipumbaks.

Raamatu «Mõte reaalsuseks» Tallinna esitlus leiab aset Solarises asuvas Apollo raamatukaupluses eeloleval kolmapäeval kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles