Näitleja loob laule armastusest ja enamgi veel

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Strandbergi kõrval mängib ja laulab Marion Strandberg, kontsertidel osaleb ka koorilauljaid.
Priit Strandbergi kõrval mängib ja laulab Marion Strandberg, kontsertidel osaleb ka koorilauljaid. Foto: Tõnis Järs

Vanemuise näitleja Priit Strandberg on muusikaliselt peaaegu iseõppija, kui jätta arvestamata koolitee alguses poolteist aastat muusikakooli, näitlejakoolitus muusika- ja teatriakadeemias ning proovid segakooriga HUIK!, kus ta on mõni aeg laulnud. Sellest hoolimata on ta loonud rohkem kui ühe plaadi jagu laule, millega ta tuleb nüüd kuulajate ette ka kontsertidel.

Need ei ole pelgalt meelelahutuseks tehtud laulud. Priit Strandberg on teinud sobivad viisid enda kirjutatud lembelüürikale, kusjuures süvitsi kuulaja võib neid võtta religioossete tekstidena. Nii sobibki sügise hakul valminud CD «Valvab» lugusid esitada kontsertidel just kirikutes.

Kaks neist on juba ära olnud – jõulukuu teisel õhtul Viljandi Jaani kirikus ja kolmandal õhtul Lüganuse kirikus. Järgmised esinemised on 10. detsembril Viimsi Püha Jaakobi kirikus ja 11. detsembril Tartu Jaani kirikus, mõlemas algus kell 19.

Plaadile salvestatud lugude sekka on kavas esitada ka üks uus laul. Viimsis osaleb HUIK! ja Tartus kammerkoor Helü. Mõlemal kontserdil on lisaks koorilauljatele kuulajate ees koos Priit Strandbergiga tema abikaasa, flöödimängija Marion Strandberg ja keelpilliansambel Fresh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles