Kunstisõpru tervitab kusev naine (8)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Stina Treumundi (34) selja taga seisab skulptuurne installatsioon «Juga».
Anna-Stina Treumundi (34) selja taga seisab skulptuurne installatsioon «Juga». Foto: Sille Annuk

Eile õhtul avanes Tartmuse esimese korruse saalides vaatajate ees noore kunstniku Anna-Stina Treumundi isikunäitus «M-i märg unenägu». Kui vaataja on pannud ülerõivad garderoobi ja käinud piletikassa juurest läbi, astub ta näitusesaali. Seal satub ta vastakuti elusuuruses plastist naisega, kes on pihikseeliku serva üles tõstnud ja kuseb nagu mees. Juga langeb tema ette kaares ja sorinal.

Sealsamas näituseruumis on seintel kolm akvarelli. Ühel neist on läbisegi tähed V, I, T ja T, selle kõrval aga pilt üksteise kõrvale ritta seatud munarakkudest. Eile oma teost Tartu Postimehele kommenteerides ütles kunstnik, et need on kõik võimalikud lapsed. Muu hulgas väljendab see akvarell autori sõnul mõtet, et naise ülesanne ei ole ainult lapsi saada.

Üks akvarell koosneb eri värvi kolmnurkadest, mis märgivad kunstniku sõnul seda, et me kõik kuulume mingisse vähemusrühma. Kolmnurki leidub sellel näitusel veel vähemalt kahes teoses.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles