Tartu sai Teaduspargi tänava

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Tartu Teaduspark.
SA Tartu Teaduspark. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Volikogu pani täna Optika tänava ja Lõunakeskuse vahel olevale lühikesele tänavale nimeks Teaduspargi, sellekohase ettepaneku saatis SA Tartu Teaduspark.

OÜ Interspectrum oli teinud ettepaneku määrata tänavale nimeks Lõunakeskuse või Innovatsiooni.

Linnavalitsus pani ette määrata tänavale nimeks Optika põik. Sellist nime toetas novembri algul ka volikogu kultuurikomisjon.

Tartu Teaduspark kordas ettepanekut. «Kuna kõnealuse tänavaga piirneb terve rida SA-le Tartu Teaduspark kuuluvaid kinnistuid ning sellelt tänavalt on ka ainus juurdepääs Tartu Teaduspargi suurimale autoparklale, oleme jätkuvalt seisukohal, et tänavale Teaduspargi nime määramine on igati kohane,» seisis kirjas.

Tuleval aastal 25. sünnipäeva tähistav Tartu Teaduspark on esimene omalaadne institutsioon Baltikumis ning tänu pikaajalisele tegutsemisele ses asukohas seostatakse teaduspargi linnakut just nimelt kõnealuse tänavaga piirneva alaga.

Uuel hääletusel detsembri alguses soostus kultuurikomisjon selle seisukohaga.

Jarno Laur küll selgitas, et linnavalitsus lähtus ettepaneku tegemisel eelkõige sellest, et nii väike tänavajupp ei ole vahest piisavalt väärikas, et kanda Teaduspargi nime, kui aga teaduspargile endale see tõesti sobib, siis ei ole linnavalitsusel midagi Teaduspargi nime määramise vastu.

Poolt oli 28 volikogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles