Endisele Tartu linnaraamatukogu krundile kerkib parkimismaja

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaraamatukogu ja kunstimuuseumi arhitektuurivõistluse võidutöö aastast 2011, nüüd kavandatakse selle asemel Vabaduse puiestee äärde parkimismaja.
Tartu linnaraamatukogu ja kunstimuuseumi arhitektuurivõistluse võidutöö aastast 2011, nüüd kavandatakse selle asemel Vabaduse puiestee äärde parkimismaja. Foto: Tõnu Laigu, Koit Ojaliiv, Mari Rass, Elo Kiivet, Asko Uukado ja Holden Vidas

Tartu volikogu algatas täna detailplaneeringu koostamise, et linnaraamatukogu taha Magistri tänava ja Vabaduse puiestee vahele ehitada parkimismaja.

Tartu linna üldplaneeringu järgi on lubatud sellesse kohta ehitada neljakorruseline hoone. Kesklinna üldplaneeringus on seatud eesmärgiks vähendada parkimist vanalinnas ja suunata autod parkimismajadesse.

Sellele praegu B-piirkonda kuuluva parkla alale on küll võimalik kavandada kuni neljakorruseline parkimismaja, kuid esimene korrus tuleb planeerida kaubandus- ja teenindusasutustele.

Parkimishoone projekteerimise eeldusena on sätestatud uue detailplaneeringu koostamise kohustus ja arhitektuurivõistluse nõue.

Hoonestusõigus seatakse oksjon kaudu ja võitja peab korraldama arhitektuurivõistluse, ütles Tartu abilinnapea Jarno Laur.

Alal kehtiv kuue aasta tagune detailplaneering nägi ette linnaraamatukogu ja kunstimuuseumi ühishoone planeerimise. Linn tegi ka arhitektuurivõistluse, aga nagu abilinnapea Laur volikogule ütles, sai suuresti tänu sellele võistlusele selgeks, et kavandatu sinna ikkagi ei mahu.

Ehitusplaanidest on loobutud ja kesklinna üldplaneeringus on linnaraamatukogu praeguse hoone krundi kasutusotstarbeks määratud korterelamumaa.

Raamatukogule ja kunstimuuseumile on nüüd planeeritud maa nn keskpargis Vabaduse puiestee ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles