Euroopa spordinädala avamine Tartus nihutab rattamaratoni nädala hilisemaks

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rattamaraton.
Tartu rattamaraton. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Üleeuroopalise rahvaspordinädala suur avamine on tuleva aasta septembris Tartus, mis toob aga kaasa Tartu rattamaratoni aja muutmise.

Tartu linnavalitsus on rõõmus eile saabunud kinnitusest, et Eesti Euroopa Liidu eesistumise aja ühe üritusena kavandatud Euroopa spordinädala avamine tuleva aasta sügisel leiab aset Tartus. Niisuguse kinnituse saatis kultuuriministrile Euroopa komisjoni hariduse-, kultuuri-, noorte- ja spordivolinik Tibor Navracsics. Spordinädala avamine on kava kohaselt 23. septembril.

Tartu sporditeenistuse juhataja Veljo Lamp ütles, et viimased paar aastat on peetud üleeuroopalist spordinädalat, mis on olemuselt rahvaspordinädal. Kokku on lepitud, et avamine on septembri kolmandal nädalalõpul ja spordinädal on septembri neljandal nädalal. Eelmine aastal oli avaüritus Slovakkias Košices.

Linnapea Urmas Klaas ütles, et see on hea näide, kuidas valitsus kasutab võimalust Euroopa Liidu eesistumise käigus tutvustada Eestit laiemalt, ei jää üritustega ainult Tallinna. «Tartus on head tingimused, võõrustamaks Euroopa Liidu eesistumisega seotud ettevõtmisi. Õige mitu ministeeriumi on teatanud, et toovad Tartusse üritusi, mis on eesistumisega seotud,» ütles Klaas.

Euroopa spordinädala avamine muudab Tartu rattamaratoni aega. See on välja kuulutatud 17. septembriks, kuid nüüd nihkub nädala edasi, et olla osa spordinädala üritustest.

«Täna teeme muudatused ka ära,» ütles võistluse peakorraldaja Indrek Kelk klubist Tartu Maraton. «Kes ei saa sel uuel kuupäeval osaleda, saavad raha tagasi või kasutada muudel meie üritustel. Eks see tekita natuke segadust kogu Eesti spordikalendris, rattamaraton on suur ja oluline sündmus, mille järgi pannakse paika teisi üritusi.»

Kaalumisel oli ka, kas tuua hoopis linnamaraton varasemaks, kuid leiti, et nii suuri rattaüritusi on Euroopas vähem kui linnamaratone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles