Näitleja võtab ennast lugejate ees alasti

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marje Metsuri uus tõus näitlejateel algas Vanemuise ja Karl Menningu toel aastal 2010.  Sügisel esietendus Sofi Oksaneni «Puhastus».
Marje Metsuri uus tõus näitlejateel algas Vanemuise ja Karl Menningu toel aastal 2010. Sügisel esietendus Sofi Oksaneni «Puhastus». Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Hiljuti ilmus Marje Metsuri elulooraamat «Rästiku pihtimus». Kunagise Noorsooteatri asutajate hulgas olnud näitleja astus pärast Tallinna linnateatrist koondamist suvel 2009 töistesse suhetesse  Lõuna-Eestiga.

Vanemuise seto triloogia esimene lavastus «Taarka» tuli Obinitsas vaatajate ette küll juba neli aastat varem, kuid koondamisest tekkinud masenduse august tiris Marje Metsuri sügisel 2010 lõplikult välja ikkagi Sofi Oksaneni «Puhastus», milles ta kehastas Aliide Truud.

Järgmistel aastatel mängis ta Vanemuise «Peko» trupis, Taarka pärimusteatri lavastuses «Mar´ats´auk», Võru linnateatri «Tõelises läänes» ja «Haigemajas». Vanemuise «Obinitsa» etendustes veetis ta keskses Maria Kalju rollis äsja möödunud ja eelmisegi suve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles