Ühinemistoetus kulub nii unistuste täitmiseks kui lahkumishüvitisteks

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: Kaido Linde

Vähem kui kuu on jäänud omavalitsuste esindajatel naabritega ühinemisläbirääkimiste edukaks lõpetamiseks. Ilmet võtab uus Eesti kaart ning valdades-linnades on läbi räägitud ja kirja pandud seegi, kuidas kasutada riigilt tulevat ühinemistoetust. Plaane on aga kõvasti rohkem kui raha.

Leibade ühte kappi panemise läbirääkimistega üsna lõpusirgele jõudnud Elva linna ning Konguta, Palupera, Puhja, Rannu ja Rõngu valla esindajad on otsustanud, et riigilt tulevat ligi 2,1 miljoni euro suurust ühinemistoetust kasutatakse ühiselt otsustatud investeeringute nimekirja kantud tööde tegemiseks. 

Näiteks Elva linn kavatseb oma toetuse panustada ujula-spordihoone ehitamisse. Oma plaanid on tehtud teistelgi ühinejatel. Kuidas Tartu- ja Jõgevamaal riigilt tulevat ühinemispräänikut kasutada soovitakse, on ülevaatlikult kirjas artikli kõrval tabelis. Sellest on välja jäetud Meeksi vald, millest ühinemise järel saab Põlvamaa Räpina valla osa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles